Nieuws / Wedstrijdverslag Forza MA1 – Allvo MA1 24-09-2016

Sunday 25 September 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

De MA1, een plotselinge omschakeling van de eerste klasse naar de hoofdklasse. Afgelopen Woensdag waren de meiden nog de A2 en pas een paar dagen geleden zijn ze omgedoopt naar de A1. Een spannende maar uitdagende verrassing.
Zodoende gingen we met het hele team en goede moed op pad naar Almere Waterwijk in plaats van Sporthal Nieuwland. Aangekomen bij de sporthal scheen de ochtendzon lekker, en waren de meiden enthousiast voor de wedstrijd. Alles zag er naar uit dat het een mooie dag zou worden voor de eerste wedstrijd van het seizoen.
Helaas bleek de tegenstander in de eerste set te machtig. Forza was nog aan het zoeken naar de juiste posities, gaten in het blok en soms zelf elkaar. Helin was als libero nog aan het zoeken om de verdediging goed te zetten en diverse ballen zijn recht voor de neus van de verdediging op de grond gevallen. Samen met diverse service fouten en mooie aanvallen van Allvo, was de eerste set verloren.
De 2de set verliep beter. De service ging beter en er werden mooie aanvallen opgebouwd. Emma en Dirkje hebben lekker staan scoren op midden en hebben Allvo alle hoeken van het veld laten zien. Op een zeker moment stonden ze zelf enkele punten voor. Helaas was de lust om te winnen bij de tegenstander groter en hebben ze deze set ook later liggen.
De 3rde set begon flitsend, er werd een voorsprong opgebouwd. De paas werd door een goed opgezette verdediging goed opgepakt en Janne verdeelde de setup prachtig. Het was duidelijk zichtbaar dat ze als team begonnen te functioneren. Weer waren de midden aanvallers goed aan het scoren, en met dit voorbeeld lieten Thara en Dorieke ook zien wat ze waard waren. Helaas na een mooie service reeks van Allvo werd er een achterstand opgebouwd die niet meer in te halen was.
Nadat de wedstrijd verloren was heeft Forza toch alles gegevens om er nog 1 punt uit te slepen. Maar een gemotiveerde Allvo liet dit niet gebeuren. De meiden hebben de wedstrijd met 4-0 verlopen, maar wat ze hebben laten zien was fantastisch, ze waren gedreven en hebben geknokt als een team. Tamar gaf na de wedstrijd aan dat dit een van hun beste wedstrijden is geweest.
Met dit allemaal te hebben gezegd ben ik trots op het team. Als team hebben ze gevochten om te laten zien wat ze waard zijn. Ze hebben nog veel te leren maar er is zeker potentie om iets moois neer te zetten, waar we aan het einde met veel plezier op terug kunnen kijken.