Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Heren Office Extensions Forza Hoogland handhaven zich overtuigend in 3e divisie

Saturday 30 April 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Office Extensions Forza Hoogland heren 1 heeft zich eenvoudig gehandhaafd in de derde divisie door een 3 - 0 overwinning op US 4 uit Amsterdam.

In het verre Wognum (Noord Holland) moesten de heren van Forza Hoogland in een degradatiewedstrijd het 3e divisieschap bestendigen.
US 4, dat tweede geworden is in de promotieklasse, was de tegenstander.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er sprake van enige  spanning, wat zich uitte in een regelmatig toiletbezoek, hetgeen Martijn v.d. Leek als uitspraak ontlokte:
"Met relatief dunne kak, win je de PD met gemak."
Het bleken profetische woorden van de buitenaanvaller.

US 4, dat met slechts zeven spelers aantrad zag een volledige Hooglandse ploeg van twaalf man tegenover zich.
Pim van Surksum en Joost Kuijf completeerden het tiental van heren 1.

Bij het inslaan bleek al, dat Forza niet zo heel veel te vrezen had van een incompleet US.
Zaak was om het eigen spel te spelen en niet mee te gaan in het lagere tempo van de Amsterdammers.

In de eerste set lukte dit prima, ondanks nogal wat eigen fouten (5 foute services en 6 netfouten) werd na tussenstanden van 12-6 en 17-9 de eerste set overtuigend afgesloten met 25-14. Het was louter Forza, dat de dienst uitmaakte, US kon hier weinig of niets tegenover stellen.
Bart Keij en Frank van Westerlaak  op de vleugel,  Jesse van Halteren en René v.d. Lugt op het midden en Pim van Surksum en Jorik Knol op de diagonaal scoorden regelmatig. De passing van  Jurjen Keizer , Frank en Bart was in orde, zodat Jeroen Stevenaart als spelverdeler een hoog tempo kon spelen, waar US duidelijk moeite mee had.

Doordat de eerste set zo gemakkelijk verliep, kwam er enige verslapping  in het Hooglandse spel en US wist hiervan te profiteren. Forza ging mee in het spel van de Amsterdammers en kon  de druk uit de eerste set niet meer evenaren. Gevolg was, dat Forza soms meer tegen zichzelf speelde dan tegen US. Deze ploeg nam dan ook een voorsprong van 5-10 en later van 7-13. Met Jesse aan de service liep Forza bijna het gat dicht : 12-13 en Forza geloofde weer in eigen kunnen. Minder fouten makend en met gevariëerd spel werd na 16-15 een beslissende voorsprong genomen, die uitmondde in een 25-20 setwinst en een 2 - 0 voorsprong.

Met Pim op de diagonaal  werd de derde set gestart, die eenzelfde beeld zou geven als het tweede bedrijf. Forza kwam niet echt los, bleef meegaan in het spelletje van US en kwam weer op achterstand: 6-8, 10-14 en 12-17. Martijn, die de plaats had ingenomen van Bart vond het nu tijd voor een goede serviceserie en zette mede hierdoor Forza weer op de rails: 16-17. Net als in de vorige set leek Forza verder uit te lopen, maar US kwam langszij bij 20-20.
Hierna maakte Forza twee onnodige fouten en leek het even op een vierde set uit te draaien. Zover lieten de Hooglanders het niet komen. Een uitgegeven bal, die René net binnen sloeg, werd gelukkig gecorrigeerd door de scheidsrechter en op setpopint, 24-23,  maakte US door een technische fout een eind aan deze set en aan de wedstrijd.
Een derde set dus met 25-23 voor Forza en dat betekende continuering in de derde divisie.

Forza Hoogland speelde een wisselend seizoen, met mooie overwinningen, maar ook met regelmatig gemiste kansen. Gelukkig wist de ploeg net op tijd het 3e divisieschap te behouden door deze 3-0 zege op US  4.

Doordat het tweede team is gepromoveerd naar de promotieklasse is de opbouw in de herenlijn voor Forza perfect: vanaf de 3e divisie is Forza in alle onderliggende klassen vertegenwoordigd.
Scheidend trainer/coach Ton v.d. Wösten, die Forza Hoogland drie seizoenen onder zijn hoede had, maakt plaats voor Hans Benschop uit Nijkerk.

Het eerste team zal er volgend seizoen wel wat anders uit gaan zien, omdat enkele spelers elders gaan spelen of gaan stoppen met volleybal door werk of gezinsomstandigheden.
Een uitdaging voor de club om bij de heren op de niveaus t/m de 3e divisie te blijven spelen.







Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort




TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT