Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Heren Office Extensions Forza Hoogland nemen punt mee uit Edam

Sunday 7 February 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Thuis was Forza Hoogland kansloos geweest tegen het Volendamse/Edamse aanvalsgeweld van MOVE.
Een duidelijke 0-4 was het resultaat.
Nu wist Forza in Edam de laatste set te winnen en zodoende een punt mee te nemen naar Amersfoort.

Forza had zich goed voorbereid op de speelwijze van MOVE, dat met twee spelverdelers speelt en zodoende altijd drie aanvallers aan het net heeft.
Hun driemeteraanval was in de thuiswedstrijd bijna onhoudbaar, maar dat pakte in Edam anders uit.

De mogelijkheden lagen voor Forza aan de buitenkant, want het midden werd goed afgeschermd door de thuisploeg. Dat Forza hier niet genoeg gebruik van maakte en iets meer fouten maakte dan de thuisploeg resulteerde in een eerste setverlies met 25-15.
MOVE speelde heel degelijk, verdedigde prima, maar ook Forza liet zich verdedigend van zijn beste kant zien. Veel inzet en prima reddingen in het achterveld ( Bart Keij en Frank van Westerlaak) zorgden voor lange ralleys, waardoor zich een leuke strijd ontwikkelde.

Forza bleef op gelijke hoogte in het tweede bedrijf tot 8-8,  waarna MOVE  een tussensprintje maakte en bij 11-9 dreigde weg te lopen. Forza hervond zich echter en het leek weer een echte op-en-neergaand gevecht te worden bij 12-11. Toen drukte de thuisploeg door, maakte een serie punten tot 12-17 en Forza kon niet meer aanklampen. Met 25-17 werd deze tweede set verloren.

Uiteraard gaf Forza niet op. Met afwisselend Jorik Knol en Pim van Surksum op de diagonaal werden de nodige punten gescoord. Ook de spelverdelers wisselden elkaar af en Niels Edskes kwam als nieuwe libero eveneens binnen de lijnen. Forza bleef in de derde set bij: 7-7, 11-7, maakte een prima serie tot 11-13, maar Move liet dat niet op zich zitten. Bijna foutloos spelend haalden zij Forza in en kwamen op een 16-13 voorsprong en wisten dat te consolideren tot in de twintig.
Forza ging steeds beter spelen en wachtte met echt overtuigend spel tot de vierde set na de derde met 25-20 te hebben verloren.

MOVE ging wat wissels toepassen en was daardoor een minder hecht geheel. Forza rook zijn kans en ging furieus van start: 2-9.
Nu scoorde de middenaanval wel regelmatig en de buitenaanvallers speelden slimmer dan ervoor. Harde aanvallen werden afgewisseld met tactische plaatsballen of men pikte de "handjes" mee van de blokkeerders van MOVE. Het werd halverwege nog even wat spannender, want MOVE wist op 11-12 te komen, maar Forza wilde perse een punt meenemen en gaf nog even gas: 12-17. Bij 17-23 was de buit wel binnen. Er werd nog één tegenpunt geïncasseerd, zodat deze laatste set afgesloten werd met 18-25.

Een welkom puntje voor de Hooglanders, maar vooral het spel van de heren van Office Extensions  geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden.
Het blijkt, dat Forza ook in uitwedstrijden goed voor de dag kan komen en dat is wel eens anders geweest.

Coach Ton v.d. Wösten , die, na drie jaar,  aan het eind van dit seizoen afscheid neemt van de heren van Forza Hoogland is vol vertrouwen dat de Hooglanders het 3e divisieschap prolongeren, gezien het spel van de laatste weken.

A.s. zaterdag is Forza vrij en maakt zich daarna op voor weer een ploeg uit de top drie: Huizen.
Op 20 februari staat de wedstrijd gepland in sporthal Nieuwland om 17.00 uur.





Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort




TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT