Nieuws / Office Extensions Forza Hoogland heren bekeren verder.

Tuesday 1 December 2015

Wedstrijdverslagen - Heren 1

De heren van Office Extensions Forza Hoogland bereikten maandag de 3e bekerronde door thuis het Houtense Taurus 4 te verslaan.

Met af en toe hoopgevend spel revancheerden de Hooglanders zich op het matige optreden van afgelopen zaterdag tegen Novo.
De jonge Houtense ploeg werd al direct  onder druk gezet door Forza Hoogland. Hun beste aanvallers werden vakkundig afgeblokt (Rene v.d. Lugt en Gertjan Knol) en Taurus begon te forceren en fouten te maken. Ondanks vijf foute services (de servicedruk moest hoog blijven) wist Forza vrij gemakkelijk uit te lopen. Na 8-3 en 16-8 werd de eerste set binnengehaald met 25-18.

De tweede set ging wat moeizamer, er slopen te veel fouten in het Forzaspel en de thuisploeg keek al snel tegen een achterstand aan: 6-9. Jesse van Halteren maakte zijn opwachting met een ace via de netrand en daarna serveerde hij nog twee maal zo lastig voor Taurus, dat Forza gelijk kon komen. Op een 16-15 stand was het de beurt aan Bart Keij om zijn servicekunsten te tonen. Forza scoorde vijf punten op rij en haalde mede hierdoor de tweede set binnen: 25-19.
Forza zou toch gewaarschuwd moeten zijn door deze tweede set, maar dat bleek van niet. Eenzelfde spelletje in de derde set, met het initiatief aan Tauruskant. Weer te veel foute services en onnodige fouten in de pass en in de aanval bij Forza en de bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van.Via tussenstanden van 13-16, en 16-20 wist Forza niet meer in te halen en de stand werd 2-1 na een 19-25 setverlies.
Gelukkig pakte Forza de draad weer op en via harde aanvallen van o.a. Jorik Knol werd de vierde set weer beter gespeeld en werd de winst met 25-21 behaald.

Begin januari volgt de derde bekerronde. Nu moet Forza Hoogland een uitwedstrijd spelen tegen Aspasia in Oudekerk a/d Rijn.